Det är kul med tåg

Det är kul att resa, till exempel till olika konferenser landet runt. Det är på något sätt vilsamt att åka tåg; en väldigt speciell resform. Det är möjligt att jag är konstig, men såvitt jag förstår så är jag inte ensam. Vi är många tågentusiaster här i landet som tycker om att åka tåg, även om andra säkert tycker att det finns få saker som är tråkigare. Det sämsta med att åka tåg är nog restaurangvagnarna. Inte för att de är så speciellt tåliga – de gör så gott de kan. Men priserna är… ja inte är de vänliga mot plånboken direkt! Snarare tvärtom

Ta med egen mat
Men nu behöver man ju inte använda sig av restaurangvagnarna, utan det går lika bra att ta med egen mat att äta, som mackor och liknande. Ingenting avancerat, men åker man tåg i fem timmar så behöver man få i sig NÅGOT i alla fall. Annars mår man inte bra och blir sur. Och det vill man ju undvika, är man sur så ser man inte vacker ut. 🙂 Mackor är ingenting som är avancerat, men det gäller att packa dem på rätt sätt också. Plastpåsar är en klassiker, men kan vara lite jobbigt, om man inte äter alla på en gång och behöver knyta ihop dem igen. Då är det bättre att använda en påsklämma, så slipper man sådana problem. Klämmor är praktiskt, och fungerar bra mycket bättre än att knyta ihop påsen igen.

Är ni några andra där ute som också tycker om att åka tåg, så skriv en liten kommentar och berätta om vad det är som ni tycker är bäst med tågresande. Själv tycker jag det är den lugna rytmen, där det verkligen känns att man färdas framåt i ett jämnt tempo. Så väldigt avslappnande.