Fixa nyårsfrisyren på ett kick

nyarsfrisyr_glitteryoutube

Snart vänder vi blad i kalendern och går in i årets tolfte och sista månad, december. En mysig tid på året när adventsljusstakar och stjärnor i fönstret lyser upp mörkret och på vissa håll ligger snön som ett vackert täcke. Det är även nu som en tid av roliga händelser börjar, med allt från julbord med jobbet, luciafiranden, julshower och där efter självaste julafton och nyårsafton.

Ett återkommande moment varje år inför dessa högtider är att välja ut och hitta sin outfit för dessa tillfällen, vilket kan vara både roligt och tålamodsprövande. Ibland slutar det med att man tar något ur garderoben och piffar till det med lite accessoarer och en snygg frisyr. Men så var det ju just det där med frisyren, att vilken passar bäst till detta tillfälle och hur hittar jag snygga och passande uppsättningar?

Lugn, bara lugn. Vi har spanat in att Glitter har publicerat några korta tutorials-guider som löser just detta problem. Hittills har vi hittat sju olika videoklipp på Youtube där de visar snygga, tuffa och enkla uppsättningar som du kan göra själv. I varje klipp visar dem vad du behöver, och de flesta grejer har du nog hemma, annars så finns dem att köpa till småpengar i deras butiker.

Guiderna visar bland annat hur du gör en klassisk ”low messy bun” (alltså en slarvig knut i nacken) och snygga lockar. Men även många olika typer av flätor för både långt och kort hår finns att lära sig. Du känner säkert igen dig i att göra flätor på sig själv kräver både tungan rätt i munnen och att man behöver kämpa emot mjölksyran i armarna en del, men i dessa tutorials använder de enkla verktyg som i alla fall i klippen får det att se busenkelt ut.

Så är frisyren inför nyår det sista du behöver tänka ut, ta en titt på Glitters olika youtube-klipp. Vi kommer definitivt att testa allihopa, och om inte annat så är det en bra ursäkt för att få peppra glitter i håret!