Torrschampo – räddaren i nöden

Vi är nog många som kan skriva under på att man hellre ligger kvar i sängen en extra kvart på morgonen än att hoppa in i duschen? Dock är det för många ett måste om man vill slippa dra på sig ”bad hairday”-mössan, vars prime-time nog gått i ide. Om den ens nådde sin prime-time.

Det finns oändligt många hårtyper och kanske är du en av de lyckligt lottade som duschar max två gånger per vecka och ändå har ett härligt svall och som aldrig visar på det minsta tillstymmelse av fett. Eller så är du likt många andra skandinavier, född med fina strån som gärna blir fett efter redan en dag och måste således duscha dagligen för att hålla en fräsch look.

Om vi skulle göra en topp 3-lista på produkter vi inte skulle klara oss utan så vet vi redan vilken produkt som tronar på pallen, nämligen torrschampot! Om du inte har testat det så får du nästa kuta nu omedelbums till närmaste frisörsalong, eller till och med ICA som börjat fått in detta i sitt standardsortiment!

Torrschampot fungerar som en spray du har i håret när det känns ofräscht. Du skakar flaskan och sen sprayar du på ställena där håret blivit fett. Låt det verka i en halvminut cirka innan du lätt masserar in det i hårstråna. Sen är det bara att skapa frisyren du hade tänkt för dagen. Oftast luktar även dessa torrschampon väldigt gott, så du slår två flugor i en smäll mot en fräschare look och känsla.

Att tänka på är dock att välja ett torrschampo som passar din hårfärg. De flesta på marknaden är anpassade för ett ljust hår, och kan få ett mörkare hår att se dammigt och grått ut, och motsatt effekt för en ljushårig är att håret känns något ljusare. Men var inte orolig, det finns många produkter på marknaden anpassade för ett mörkare hår och även som inte ger någon typ av färg alls.

Olika märken passar bra på olika hår, men bäst-i-test-guiden som Damernas Värld gjorde i mitten av 2016 är en bra hjälp för dig när du ska hitta något som passar dig eller åtminstone för att vägleda i vad du bör och vad du inte bör köpa. Lycka till, och hoppas vi inspirerat dig till att våga testa en produkt som i alla fall i vår värld blivit revolutionerande!

torrschampo